ITM: amerikai vállalatvezetőkkel egyeztetett Palkovics László

Gazdaság, 2018.10.17

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) intézkedéseiről tájékoztatta Palkovics László tárcavezető az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (U.S.-Hungary Business Council, USHBC) küldöttségét szerdán.

Az ITM közleménye szerint a miniszter a találkozón kifejtette, hogy az Innovációs Alap és a Mesterséges Intelligencia Koalíció létrehozása, a kutatóhálózat átalakítása, a cégek, szakképzési centrumok és felsőoktatási intézmények együttműködése, a közlekedési és infokommunikációs infrastruktúra fejlesztése erősíti a magyar vállalkozások termelékenységét, innovációs képességét. Az amerikai fél felvetésére Palkovics László hangsúlyozta, hogy a termékek és a szolgáltatások mellett szerinte az eljárások fejlesztése és a szemléletváltás is az innováció fogalmába tartozik - írták.

A közlemény szerint a tanács tagjai üdvözölték a kutatás-fejlesztést és a vállalkozások fejlődését támogató kormányzati intézkedéseket. A magyar üzleti környezetet kedvezőnek ítélték és kifejezték nyitottságukat a szorosabb együttműködés iránt - tették hozzá.

A USHBC 2016 februárjában jött létre a magyar kormány és az amerikai üzleti közösség közötti párbeszéd támogatására. Harmadik budapesti üzleti missziójuk keretében tizenhárom amerikai nagyvállalat vezetője kormányzati és üzleti szereplőkkel tárgyal szerdán és csütörtökön. A küldöttség tagjai többek között a hadi- és gépjárműtechnika, a gyógyszeripar, a biotechnológia, a banki és pénzügyi szolgáltatások területéről érkeztek, hogy bemutassák tevékenységüket, magyarországi érdekeltségeiket, megismerjék az ITM felépítését és célkitűzéseit - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!