ITM: az építőipari termelés növekedéséhez hozzájárultak az épület- és az egyéb beruházások

Gazdaság, 2018.10.15

Az építőipari termelés növekedéséhez az ipari, kereskedelmi és lakóingatlanok, valamint a közúti, vasúti és egyéb infrastrukturális beruházások is hozzájárultak - mondta Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataira reagálva.

A KSH hétfői gyorsjelentése szerint augusztusban 24,4 százalékkal nőtt az építőipar termelése az egy évvel korábbihoz mérve, az épületek építésének volumene 10,1, az egyéb építményeké 46,8 százalékkal haladta meg a tavaly augusztusit. Az év első nyolc hónapjában 22,6 százalékkal nőtt a szektor teljesítménye.

A helyettes államtitkár hangsúlyozta, az adatok tükrözik azt a növekedést, amit a kormányzat és az építőipar szereplői erre az évre prognosztizáltak. A tendencia megmarad a továbbiakban is.

Pomázi Gyula kifejtette: az iparág folyamatos, hosszabb távú versenyképességéhez szükséges, hogy kiegyensúlyozott legyen a kereslet-kínálat. A hatékonyságot javítani, az eszközöket fejleszteni kell, hogy az építőipar képes legyen az igényeket megfelelő szinten, időben kiszolgálni - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!