ITM: mérföldkőhöz érkezett a BME új innovációs központjának építése

Gazdaság, 2021.11.08

Az építési területen található V2 és Goldmann épületek bontásával látványos szakaszba lépett a Budapest Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Innovációs és Fejlesztési Központjának megvalósítása. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Kotán Attila, a BME kancellárja hétfőn helyszíni bejáráson egyeztetett a központ építésének helyzetéről és áttekintették a BME Science Park Programjának aktuális feladatait - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hétfőn az MTI-vel.

Az egyetem évek óta használaton kívüli korszerűtlen panelépületei helyén - a BME Science Park Programjának legnagyobb fejlesztéseként - egy 30 000 négyzetméter összterületű, a 21. századi követelményeknek megfelelő kampusz épület jön létre. A szeptemberben kezdődött munkálatok várhatóan fél évig tartanak.

Az új létesítményben az egyetem innovációs, startup tevékenységgel, fejlesztésekkel foglalkozó szervezetei, továbbá más kutatás-fejlesztéssel, innovációval foglalkozó intézmények, mint például a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH), illetve a Bay Zoltán Nemzeti Alkalmazott Kutatóintézet-Hálózat egységei kapnak helyet. A résztvevők számára a központ elhelyezkedése és a BME Science Park programja további együttműködési lehetőségeket teremt, így lehetővé válik a műegyetemi kampusz szolgáltatásainak igénybevétele, szakmai kooperációk, kutatási együttműködések megvalósítása és bekapcsolódás a BME KFI tevékenységébe.

A BME Science Park Program fő kutatási területei a csúcstechnológiás anyagok és rendszerek, a mesterséges intelligencia, az 5G, az Ipar 4.0 és az adattudomány. A program részeként tavaly létrejött a BME Z10 inkubátorház és idén októberben átadták a BME Balatonfüredi Tudáscentrumát - olvasható a minisztérium közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!