Jelentősen nőtt a garanciával futó hitelállomány a CIB-nél

Gazdaság, 2018.05.23

Csaknem 35 százalékkal bővült a hitelgaranciával futó hitel- és garanciaállomány a CIB Banknál az első negyedévben az előző év azonos időszakához képest, így az állomány megközelítette a 30 milliárd forintot - tájékoztatta erről a pénzintézet az MTI-t.

A CIB Bank közleményéből kiderül: a hitelezett kisvállalati ügyfeleik több mint kétharmada rendelkezik garanciával megtámogatott finanszírozással.

A pénzintézet céges ügyfeleinek 70 százaléka általános vállalatfinanszírozási céllal vesz fel hitelt, jellemző ugyanakkor a készlet-, a forgóeszköz-finanszírozás, valamint az eszköz- és ingatlanberuházás is - olvasható az anyagban.

Fetter István, a CIB Bank kisvállalkozások szegmensének vezetője a közleményben kifejtette: tavaly 15 százalék volt a piaci részesedésük a hitelgaranciával futó hitel- és garanciaállomány termékkategóriában, amit idén növelni szeretnének. Ennek érdekében például megújították termékpalettájukat és új kiszolgálási modellt vezettek be.

A pénzintézet szakembere szerint a kedvező gazdasági környezet tovább erősítheti az érdeklődést a kezességvállalással összekapcsolt hiteltermékek iránt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!