Jelentősen bővülhet a nagykanizsai ipari park

Gazdaság, 2016.02.24

Mintegy két és fél milliárd forintos pályázati összeget biztosít a kormány a nagykanizsai ipari park bővítésére - mondta el szerdai sajtótájékoztatóján az ipari park részeként üzemelő Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetője.

Mihovics Zoltán hozzátette: ennek révén a mostani 135 hektáros ipari park jelentősen bővülhet. A területen jelenleg mintegy 120 nagy vagy közepes vállalkozás működik, az inkubátorházban pedig több mint 30 mikrovállalkozásnak biztosítanak helyet, folyamatos az igény újabb területek eladására, de már csak 15-16 hektárnyi szabad földterülettel rendelkezik az ipari park - jelezte.

Kitért arra, hogy az elmúlt hónapok üzletkötéseinek köszönhetően új telephelyet létesít idén az árufuvarozó Kanizsa Trans, illetve megkezdte munkáját a 60-70 embert foglalkoztató varrodai Minerva Team. A bútorgyártó Extra Leder Line 500 négyzetméterrel bővítette néhány éve épült telephelyét, és kéthektáros területvásárlás jóvoltából az olasz szivattyúgyártó DAB logisztikai központtal bővíti tevékenységét.

Mihovics Zoltán kifejtette: 10-15, már az ipari parkban működő cég számít a telephelyfejlesztési pályázatokra. A saját tulajdonú területek csökkenése miatt arra is törekszenek, hogy a már magántulajdonú, de kihasználatlan területekre segítsenek vevőt találni.

Az ipari park működését pedig azzal is támogatják, hogy a közelmúltban kerékpárút épülhetett, de egy új járdaszakasz kialakítását is tervezik, illetve a hamarosan üzembe állítandó kerékpárkölcsönző hálózat két dokkolóállomását is itt alakították ki, mindezt a terület jobb megközelíthetősége érdekében.

Bilicz Csaba, a Nagykanizsa Vagyongazdálkodási Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy az ipari park működtetése mellett az önkormányzati tulajdonú társaság másik fő feladata az ingatlanok bérbeadása és kezelése. Mintegy 1400 lakóingatlant, garázst, üzlet- vagy irodahelyiséget gondoz a cég, és közel 80 társasház ügyeinek kezelését is náluk végzik.

Utalt rá, hogy az elmúlt években a nagykanizsai belváros rekonstrukcióját kísérve az Erzsébet tér és a Fő utca több épületének homlokzatfelújítását is elvégezték, s az idei további beruházásokkal így már a belváros szinte valamennyi épülete megújul. Hozzátette: ennek is köszönhető, hogy az évek óta üresen álló belvárosi üzlethelyiségekre is megnőtt az érdeklődés, várható, hogy az idei első félévben mindegyiket bérbe is tudják adni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!