Kamatdöntés - Londoni elemzők nem várják az alapállás jelentősebb módosulását

Gazdaság, 2018.10.15

Londoni pénzügyi elemzők várakozása szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsának keddi kamatdöntő ülésén a vártnál magasabb legutóbbi inflációs adatok ellenére sem valószínű az alapállás jelentősebb módosulása.

A Morgan Stanley bankcsoport londoni befektetési részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza, Pasquale Diana úgy fogalmazott, hogy a ház nem vár "tűzijátékot" a keddi ülésen, annál is kevésbé, mivel az MNB meglehetősen toleránsnak tűnik a 3 százalékos központi célszint feletti inflációs ütemekkel szemben.

Paul Fage, a TD Securities globális befektetési tanácsadó csoport londoni részlegének felzárkózó piacokkal foglalkozó főközgazdásza szintén azt a véleményét emelte ki prognózisában, hogy a keddi kamatdöntő üléstől aligha várható az eddigieknél pontosabb útmutatás a monetáris politika normalizálásának menetrendjére.

Liam Carson, a Capital Economics európai feltörekvő piacokkal foglalkozó közgazdásza szerint ugyanakkor a legutóbbi inflációs adatok óta erősödtek a piacon a kamatemelési várakozások.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!