Kecskeméten is elindult a Startup Campus program

Gazdaság, 2016.04.13

Győr után Kecskeméten is elindult a Startup Campus egyetemi vállalkozásfejlesztési program a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával.

A program célja a felsőoktatásban születő innovatív ötletek vállalkozássá fejlesztésének támogatása, valamint a helyi K+F+I termékek és szolgáltatások regionális, üzleti akcelerációja.

Pálinkás József, a hivatal elnöke a szerdai nyitóeseményen arra biztatta az egyetemistákat, hogy támaszkodjanak az egyetem, valamint a helyi ipari és gazdasági szereplők együttműködésében rejlő lehetőségekre.

Kecskeméten példaértékű a nyitottság és az egyetértés a helyi ipar és a műszaki felsőoktatás szereplői között - mondta, majd hozzátette, kiemelt szempont a hazai induló vállalkozások támogatása a helyi felsőoktatási kutatás-fejlesztési műhelyek és ipari vállalkozások közreműködésével.

Pálinkás József közölte: a Startup Campus célja összhangban van a hivatal azon törekvéseivel, hogy országszerte alakuljanak ki és erősödjenek meg az ígéretes ötletek felkutatását, fejlesztését és finanszírozását lehetővé tévő közösségi és képzési bázisok. Elmondta: az induló vállalkozásokat fejlesztő inkubátorok támogatását célzó új felhívásukban komoly felelősség hárul majd a pályázókra, ami kiterjed a mentorálandó startupokra is.

A vidéki campusokra és városokra is koncentráló program a startupok fejlesztését támogató mentorprogramjával hozzá kíván járulni ahhoz, hogy minél több fiatal maradhasson vidéki lakhelyén, és helyben saját vállalkozást indítson. Bár a cél a lokális gazdasági környezet innovációs fellendítése, ez csak az országos, illetve a nemzetközi piacok elérése által érhető el - fűzte hozzá.

Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), Kecskemét polgármestere úgy fogalmazott: "a mi feladatunk, hogy piacvezető egyetemet építsünk Kecskeméten", ehhez motivált, kreatív hallgatókra és oktatókra van szükség. Közölte: bízik abban, hogy az egyetem gyorsan kivívja magának a piacvezető szerepet, a városhoz, régióhoz hasonlóan.

A kecskeméti esemény megnyitóját követően a Startup Campus és a Quantum Leap inkubációs szakembereinek vezetésével zajlott a helyi csapatok és innovátorok ötletversenye, amelynek során bemutatták fejlesztéseiket, majd részt vehettek az üzleti képzés első állomását jelentő workshopon.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!