Két új áruházat nyit a JYSK

Gazdaság, 2024.03.06

A JYSK kiskereskedelmi üzletlánc két új áruházat nyit márciusban, két másik pedig megújul. Az új áruházak Bicskén és Várpalotán nyitnak, így már 98 üzlettel rendelkezik a JYSK Magyarországon - közölte az üzletlánc szerdán az MTI-vel.

JYSK Az új áruházak nyitása mellett a meglévő üzleteit is folyamatosan átépíti a JYSK, ez azt jelenti, hogy 2024 év végéig világszerte a vállalat minden áruháza, több mint 3300 egység megújul. Magyarországon márciusban Vecsésen és Szigetváron nyílik meg újra a következő átalakított áruház.

Szimeiszter Sándor, a JYSK Magyarországért, Ausztriáét és Görögországért felelős country directora a közleményben megállapította, hogy az online vásárlások felpörgése mellett továbbra is jelentős az igény a fizikai áruházakra, főleg a nagyobb értékű termékek, így a bútorok, matracok vásárlásánál.

Az új áruházak mindegyike mintegy ezer négyzetméter alapterületű lesz.

A munkálatok során kiemelt figyelmet fordítottak az energiahatékonyságra, például az izzókat LED-ekre cserélték, a szociális helyiségekbe pedig mozgásérzékelőt szereltek. Az új koncepcióval az áruházak világításának energiafogyasztása legalább 25 százalékkal csökkenthető - írták.

A JYSK több mint 3300 áruházzal és webshoppal 48 országban van jelen, 31 ezer munkatárssal rendelkezik. A JYSK-csoport forgalma a 2022/23-as gazdasági évben 5,2 milliárd euró volt. A JYSK-nek jelenleg Magyarországon több mint 1000 munkavállalója van. A JYSK Magyarországon a 2022/23-as gazdasági évben 97 milliárd forint árbevételt ért el.

Fotó: Illusztráció
(MTI)

Címkék

Jysk
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!