K+F versenyképességi és kiválósági együttműködésre jelent meg pályázat

Gazdaság, 2018.09.26

Hárommilliárd forintos keretösszeggel megjelent a "K+F versenyképességi és kiválósági együttműködések" című pályázati felhívás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében - tájékoztatta Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásért felelős államtitkár az MTI-t.

A vállalkozások, nonprofit gazdasági társaságok és egyéb gazdasági szervezetek többek között alapkutatás, kísérleti fejlesztés, eszközbeszerzés, infrastruktúra fejlesztés és immateriális javak beszerzésének megvalósítására nyújthatnak be támogatási kérelmeket.

A pályázati felhívás elsődleges célja a hazai vállalkozások, kutatóhelyek és felsőoktatási intézmények között hosszú távon fenntartható, stratégiai jelentőségű együttműködések ösztönzése, amelyekből üzletileg is hasznosítható tudományos eredmények születnek. A program a nagy jelentőségű és összetett feladatok megoldását, több szakterületet érintő kutatás-fejlesztési és innovációs eredmények elérését támogatja a szakterület legkiválóbb szereplőinek együttműködésében.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege minimum 350 millió forint, maximum 1500 millió forint lehet, támogatási kérelmek benyújtása 2018. október 26-tól 2018. november 7-én 12 óráig lesz lehetséges - ismertette az államtitkár. Hozzátette: A pályázati felhívásra azon támogatási igénylők nyújthatnak be támogatási kérelmet, akik rendelkeznek a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2018-ban jelen felhíváshoz kapcsolódóan kiállított kutatási, fejlesztési és innovációs szakpolitikai támogató véleményével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!