Kockázati tőkével nemzetközi piacokra tör a kézfertőtlenítő eszközöket gyártó a HandInScan

Gazdaság, 2016.01.16

A HandInScan Kft. 411 millió forint értékű kockázati tőkebefektetésben részesült a Perion Kockázati Tőkealap révén, azért hogy a kft. az általa kifejlesztett és szabadalmaztatott kézfertőtlenítést monitorozó eszközöket a világpiacon tudja értékesíteni - közölte a két szervezet.

Az MTI kérdésére a HandInScan Kft. közölte: a cég 2012 végén alakult a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem spin-off vállalkozásaként, a cégbe még a korai startup fázisban a DBH Kockázati Tőkealap fektetett be a piacképes termék kifejlesztése érdekében. A Perion Kockázati Tőkealap 2015 végén társtulajdonossá vált befektetésével.

Kiemelték: a kft. a kórházi fertőzések megelőzésére és csökkentésére alkalmas eszközöket fejleszt, a Hand-in-Scan Medical Trainer oktatási, képzési és szolgáltatási csomagot, illetve a Semmelweis Scanner kézhigiénés fertőtlenítést ellenőrző eszközöket kívánja majd bevezetni a világpiacra. A cég már több mint 30 országban tárgyal disztribúciós partnerrel.

A cég több kutatás-fejlesztési együttműködési szerződést kötött vezető kórházakkal az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Svájcban, Szingapúrban és Magyarországon is - tették hozzá.

A HandInScan a jövőben további termékek kifejlesztését és szabadalmaztatását is célul tűzte ki.

A Perion Zrt. az Új Széchenyi Kockázati Tőkeprogramok Közös Növekedési Alap nyertes közvetítője, a program keretében a cég mintegy 4,4 milliárd forintot fektet be a magyar társaságokba.

A HandInScan Kft. a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a 2014-es lezárt üzleti évben 423 ezer forintos nettó árbevételt ért el, adózás után pedig 16 millió 164 ezer forint veszteséggel zárt.

A cég az MTI érdeklődésére közölte: a HandInScan Kft.-hez hasonló startup jellegű kutató-fejlesztő cégekre jellemző, hogy az első években, amíg nincs piacra vihető termékük, még veszteségesek. A piacképes termék 2015 negyedik negyedévben készült el, így a cég 2015-ös árbevétele 45 millió forint lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!