Költségvetés - PM: a 2019-es büdzsé a foglalkoztatás további bővítését is támogatja

Gazdaság, 2018.07.18

A kormány célja, hogy mindenki, aki tud, és képes, dolgozhasson; a 2019-es költségvetés ennek figyelembevételével készült, és az adócsomag is több, a munkaerőpiacot érintő változást tartalmaz - mondta Bodó Sándor, a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán, Budapesten sajtótájékoztatón.

Kifejtette: jövőre folytatódnak a közszféra béremelései, aminek hátterét a költségvetés biztosítja. Az adókedvezmények célzottabbá válnak, és a korábbi 100 ezer forintos korlát helyett a minimálbér erejéig vehetők igénybe.

A foglalkoztatáspolitika fő célkitűzése 2010 óta a teljes foglalkoztatottság elérése. Az eddigi kormányzati intézkedésekkel sikerült ehhez nagyon közel kerülni. Mintegy 750 ezerrel többen dolgoznak, mint nyolc éve, a munkanélküliségi ráta pedig történelmi mélyponton, 3,7 százalékon áll. A reálbérek 2018 első harmadában - a tavalyi kétszámjegyű növekedést követően - a hatéves bérmegállapodásnak köszönhetően ismét több mint 10 százalékkal emelkedtek - ismertette az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!