Lezárult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal ellenőrzése

Gazdaság, 2017.05.25

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) befejezte az Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2012. és 2015. évekre vonatkozó ellenőrzését - közölte az ÁSZ csütörtökön az MTI-vel.

A számvevőszék tájékoztatása szerint az ellenőrzés kiterjedt a 2013-as hivatali átalakulásra is.

Az ÁSZ megállapította: a MEKH-re és jogelődjére vonatkozó irányító szervi feladatellátás szabályszerű volt. A belső kontrollrendszer kialakítása és működtetése viszont 2012-ben nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak. A kontrollrendszer 2015-ben viszont szabályszerűen működött és támogatta az integritás-szemlélet érvényesülését.

A hivatal pénzügyi és vagyongazdálkodása megfelelő volt. A közigazgatási hatósági tevékenységet, mint az energia- és közszolgáltatások piacának legfőbb szabályozó hatósága, szabályszerűen látta el.

A hivatal jogelődjének pénzügyi gazdálkodása 2012-ben összességében szabályszerű volt, azonban a gazdálkodási jogkörök gyakorlása nem felelt meg az előírásoknak.

A MEKH pénzügyi gazdálkodása 2015-ben szabályszerű volt. Az állami vagyon kezelésére kötött szerződések megfeleltek a jogszabályi előírásoknak.

Az ÁSZ a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökének egy javaslatot fogalmazott meg, amelyre 30 napon belül intézkedési tervet kell készíteniük - tartalmazza az összegzés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!