Magyar befektetési fórumot szerveztek New York-ban

Gazdaság, 2017.06.15

Magyar befektetési fórumot szervezett a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) a Bloomberg New York-i irodaházában, a rendezvényen díjazták az IBM magyarországi leányvállalatát - közölte a HIPA az MTI-vel csütörtökön.

A tájékoztatás szerint az amerikai üzletemberek részéről nagy volt az érdeklődés a magyar befektetési környezet iránt, a fórumon mintegy 100 üzletember vett részt.

A közlemény idézi Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárt, aki a konferencián hangsúlyozta: a magyar kormány stratégiája szerint Magyarország Európa egyik termelési központjává vált, a kontinens egyik leginkább befektetőbarát gazdasági környezetével. A következő lépés a kutatás-fejlesztés támogatatásával az Invented in Hungary-típusú beruházások ösztönzése, amelyhez átalakították az adórendszert, valamint új, a magasabb hozzáadott értéket előállító beruházások vonzása érdekében új támogatási formákat vezettek be.

A fórumon Magyar Levente átadta a HIPA által alapított "Chain Bridge Budapest Award"-ot, amelyet ezentúl minden évben egy olyan amerikai vállalatnak ítélnek, amely magyarországi beruházásaival és tevékenységével jelentősen hozzájárul az ország gazdasági és társadalmi fejlődéséhez. A díjat az IBM kapta meg elsőként.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!