Magyarországon is bővítené hálózatát a KIC InnoEnergy

Gazdaság, 2016.08.05

Az energiagazdálkodási innovációt támogató KIC InnoEnergy SE a kelet-közép európai régióban bővíti a hálózatát, ehhez partner szervezeteket keres Magyarországon is - közölte a vállalat az MTI-vel pénteken.

A KIC InnoEnergy a fenntartható energiagazdálkodást érintő fejlesztések támogatásával foglalkozik Európában. Ennek során kiemelt figyelmet fordít három fő területre: az oktatásra, a fejlesztők és az iparágak képviselőinek együttműködésére, valamint olyan vállalkozások beindításának támogatására, amelyek fenntartható módon járulnak hozzá a globális energia-ökoszisztémához.

A cég Magyarországon szervezetek, egyetemek, vállalkozások, startup cégek jelentkezését várja, amelyek a vállalat magyarországi képviselőiként kapcsolódnának be a fenntartható energiaiparral összefüggő innovációs munkába.

A sikeres jelentkezők bekapcsolódhatnak a KIC InnoEnergy hálózatába, így hozzáférhetnek a cég üzleti képzéséhez, az alkalmazotti mentoráláshoz és a lehetséges támogatási alapokhoz is. Feladatuk lesz egyebek mellett a fenntartható energiát érintő ígéretes ötletek, kezdeményezések felkutatása és továbbfejlesztése, a befektetők és az iparági szereplők bevonása, valamint mentoring szervezése a KIC InnoEnergy hálózat magyarországi tagjai számára.

A KIC InnoEnergy-nek Portugáliában, Németországban, Svájban, Lengyelországban, Svédországban és Franciaországban van irodája.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!