Márkus Gergely a Mastercard új magyarországi és szlovéniai igazgatója

Gazdaság, 2024.04.02

Keddtől Márkus Gergely a Mastercard magyar és a szlovén piacainak stratégiai és operatív irányításáért felelős igazgatója - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az új vezető jól ismeri a helyi és a nemzetközi piacokat, korábbi feladatkörében kiemelkedő eredményeket ért el - indokolták a kinevezést, amely előtt Márkus Gergely a cég tanácsadói csapatát vezette. A globális fizetéstechnológiai céghez 2019-ben csatlakozott, korábban egy nemzetközi tanácsadó, a McKinsey & Company szakembereként dolgozott.

Az új igazgató a közlemény szerint azt ígéri az ügyfeleknek, hogy a társaság innovációkkal és fejlesztésekkel segíti a fizetések digitalizálását. Márkus Gergely emellett számos területen erősítené a Mastercard tevékenységét, többek között a kibervédelemben, a mesterséges intelligenciát hasznosító azonosítási folyamatokban vagy az innovatív kereskedelmi megoldások terén - tették hozzá.

A Mastercard globális technológiai vállalat a fizetési iparágban. Több mint 210 országban és területen van jelen, a vállalatnál másodpercenként 4500 fizetési tranzakció történik 150 devizában.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!