Martfűn jelentős infrastruktúra-fejlesztés kezdődik

Gazdaság, 2024.06.19

A martfűi önkormányzat jelentős infrastruktúra-fejlesztési projektet indít; ennek részeként a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei város belterületi közutainak építését, korszerűsítését, felújítását és közlekedésbiztonsági fejlesztését végzik el - közölte Martfű Város Önkormányzata az MTI-vel.

Közleményükben azt írták, a város önkormányzata - a Széchenyi Terv Plusz program részeként - a projektre 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el.

A tervek között szerepel az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak építése, korszerűsítése, felújítása, a településközpont, a közintézmények, közszolgáltatást nyújtó létesítmények jobb megközelíthetősége, a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása, a településközpont tehermentesítése által a forgalom optimalizálása és a városi környezet javítása - írták.

Cél a közösségi közlekedési infrastruktúra fejlesztése is. Ezt a tervezett kerékpárforgalmi létesítmények és gyalogosátkelők, illetve a városi területek jobb összekapcsolásával kívánják elérni.

A fejlesztések célcsoportjai közé tartoznak az ipari kis- és középvállalkozások, ezek telephelyhez jutását megkönnyíthetik a beruházások. A javuló infrastruktúra előnyeiből részesülhetnek a helyben, illetve a térségben élők, különösen a munkahellyel nem rendelkezők.

A martfűi önkormányzat tájékoztatása szerint a projekt várhatóan 2025. július 31-éig fejeződik be.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!