MÁV: szabályosan folyik a rákosrendezői terület előkészítése

Gazdaság, 2024.03.13

Az érintett bérlők által ismert és elfogadott, írásos szerződésbe foglalt feltételek szerint folyik a rákosrendezői terület előkészítése - tájékoztatta a MÁV szerdán az MTI-t.

A közleményben felidézték, hogy a vasúttársaság csaknem egy hónappal ezelőtt értesítette az érintetteket a bérleti és egyéb használati jogviszonyok felmondásáról, elindították a mintegy 65 bérleti és egyéb használatot biztosító szerződés megszüntetését, a hátrahagyott vagy engedély nélkül felhúzott ingatlanok jogcím nélküli használóit pedig felszólították a terület elhagyására.

A MÁV a jogszerű folyamat mellett is igyekszik minden segítséget megadni ahhoz, hogy korábbi, törvényes bérlői alternatív bérleti, lakhatási lehetőséghez jussanak - hangsúlyozták.

A folyamat során a lakók egy része már elfogadta a felajánlott csereingatlant, több mint egytucatnyian pedig jelenleg is részt vesznek az egyeztetési folyamatban - jelezték.

A rákosrendezői területen hamarosan megkezdődnek azok a munkafolyamatok, amelyek során illetéktelenek helyszínen tartózkodása nemcsak tilos, de esetenként veszélyes is. Ezért a területen a következő időszakban nem lehet majd életvitelszerűen tartózkodni vagy ott kereskedelmi tevékenységet folytatni, azaz a kiürítést jelentős részben biztonsági szempontok indokolják, a vasúttársaságnak nincs mérlegelési lehetősége - tették hozzá.

"A vasúttársaság a kiürítési eljárások során nemcsak a jogszabályok maradéktalan betartásával, hanem a lehető legnagyobb méltányossággal igyekszik eljárni, így a lehetőségeihez mérten segít a lakásbérlők számára alkalmas, alternatív bérleti, illetve lakhatási lehetőségek beazonosításában, illetve a megfelelő jogi, pénzügyi megoldások megtalálásában" - fogalmazott közleményében a MÁV.

Az egyeztetési folyamatban való részvétel minden, a területet a kiürítésig törvényesen használó magánszemély és vállalkozás számára biztosított - közölték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!