Meglepetésre nőtt az amerikai ipari termelés havi szinten decemberben

Gazdaság, 2024.01.17

Az amerikai ipari termelés az elemzők által várt stagnálás helyett 0,1 százalékkal bővült havi összevetésben decemberben - derült ki az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdán közzétett adataiból.

Egy hónappal korábban, novemberben nem változott az amerikai ipari termelés havi szinten.

Éves bázison az amerikai ipari termelés a novemberi 0,6 százalékos visszaesést követően 1,0 százalékkal, 2023 januárja óta a legnagyobb mértékben bővült decemberben három hónap csökkenés után.

A kapacitáskihasználtság november után decemberben is 78,6 százalékon, közel kétéves mélyponton állt, ez az arány 1,1 százalékponttal alacsonyabb a hosszú távú átlagnál, és elmarad az elemzői várakozások átlagában szereplő 78,7 százaléktól is.

Decemberben az amerikai feldolgozóipari termelés az elemzők által várt stagnálás helyett 0,1 százalékkal bővült novemberhez képest, amikor 0,2 százalékos havi növekedést regisztráltak.

Éves viszonylatban az amerikai feldolgozóipar termelése kilenc hónap zsugorodást követően 1,2 százalékkal bővült decemberben. Egy hónappal korábban, novemberben 1,0 százalékkal zsugorodott az amerikai feldolgozóipari termelés.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!