TV műsor

MISZ: 95 fiatal jutott tovább a tudományos-innovációs ifjúsági tehetségkutató második fordulójába

Gazdaság, 2020.01.08

A pályázók 62 százaléka, 95 középiskolás jutott tovább a 2019/2020. évi ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny második fordulójába - mondta Antos László, a Magyar Innovációs Szövetség ügyvezető igazgatója szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című közös műsorblokkjában.

Az első fordulóban egy kétoldalas anyaggal lehetett pályázni, amelyben a versenyzők felvázolták milyen természettudományi, műszaki problémával szeretnének foglalkozni a további fordulókban. A második körös pályázat határideje április elseje, utána pedig szóbeli vizsgán vesznek majd részt a versenyzők - ismertette.

Elmondta: az idei pályázatra leginkább informatikai, műszaki tudást felhasználó ötletek érkeztek, több eszköz a levegőminőség javítását célozza, de tűzfelismerő drónról szóló pályázat is érkezett.

A 27 tagú zsűri tíz díjat oszt ki a tehetségkutató pályázaton, amely egy uniós versenysorozatnak is része, így az első három hazai díjazott szeptemberben részt vehet egy nemzetközi versenyen a nyugat-spanyolországi Salamanca városában - tudatta Antos László.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!