Nemzetközi együttműködést kezdeményezett a Közbeszerzési Hatóság

Gazdaság, 2017.09.21

A magyar Közbeszerzési Hatóság (KH) kezdeményezésére nemzetközi együttműködési szándéknyilatkozatot írtak alá a visegrádi négyek (V4), valamint Horvátország, Macedónia és Szerbia társszervezetei - jelentette be Rigó Csaba Balázs, a KH elnöke egy közbeszerzési konferencia szünetében tartott budapesti sajtótájékoztatón csütörtökön.

Az eseményen részt vevő országok közbeszerzési hatóságainak vezetői az együttműködési szándéknyilatkozatban vállalták, hogy a jövőben kölcsönösen megosztják információikat és tapasztalataikat, különösen az európai uniós források felhasználásának ellenőrzéseiről.

A KH elnöke kifejtette, hogy a kelet-közép-európai régió közbeszerzési szervezeteinek együttműködése kulcsfontosságú nemcsak Magyarország, hanem a régió valamennyi országa számára, mivel az Európai Unió (EU) ellenőrei hajlamosak eltérően megítélni egyes kérdéseket a tagországokban az uniós források felhasználásának ellenőrzése során, ami bizonytalanságot okoz.

Hangsúlyozta, hogy az EU vezetése sok esetben eltérően ítéli meg a tagállamokat a források felhasználásának ellenőrzése során, amit adott esetben egy tagállamnak hibaként felró, azt más tagállamnál nem kritizálja. Ezeket az anomáliákat szeretnék feltárni és közös fellépéssel az egységes ellenőrzési gyakorlat kialakítását erősíteni - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!