NGM-államtitkár: erősíti a hazai vállalkozások versenyképességét az ESG-törvény

Gazdaság, 2024.04.18

A felelős környezeti, társadalmi és vállalatirányitási (ESG) keretrendszert meghatározó törvény célja, hogy erősítse a magyar vállalkozások versenyképességét és elősegítse a megfelelő üzleti környezet kialakítását - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közigazgatási államtitkára az MBH Makronóm Makroverzum konferencián csütörtökön Budapesten.

Túri Anikó kiemelte: a törvény elfogadásával Magyarország az uniós szabályokkal összhangban meghatározta a hazai ESG-szempontú jelentéstétel keretrendszerét. Az ESG-hez köthető jelentéstételi kötelezettség egyre hangsúlyosabb szerepet tölt be a nagyvállalatokon keresztül a beszállítói láncokban is, ezért a magyar kkv szektort is érinti - hívta fel a figyelmet.

Nemzetközi szinten egyre erősebb az igény, hogy a vállalatok működésük során tartsák szem előtt a természeti és környezeti értékeket, a hazai vállalkozások is egyre gyakrabban szembesülnek az ESG-vel összefüggő elvárásokkal. Ezért fontos a közérthető szabályozás, valamint a hazai vállalatok támogatása a felkészülésben - fejtette ki az államtitkár.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!