NGM-államtitkár: a kormány támogatja az Irinyi Tervet segítő mintaprojekteket

Gazdaság, 2016.11.22

Az Irinyi Terv iparstratégia megvalósítását a kormány 2 milliárd forintos keretösszeggel támogatja, a kérelmeket mostantól lehet benyújtani - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára kedden az MTI-nek.

Felidézte, hogy a kormány 2016 februárjában fogadta el az Irinyi Tervet, amely a legnagyobb növekedési lehetőséggel rendelkező, innováció vezérelte ágazatokat határozta meg, fő célkitűzése, hogy a hazai ipari aránya a GDP-ben 2020-ra megközelítse a 30 százalékot.

Hangsúlyozta, hogy a kormány a meglévő egyéb támogatások mellett nyújtja a vissza nem térítendő támogatást a hazai költségvetésből, és azoknak a vállalkozásoknak biztosít pénzügyi forráslehetőséget, amelyek az Irinyi Tervben szereplő ágazatokban új mintaprojekteket akarnak indítani.

A támogatásra az idei keret kimerüléséig lehet jelentkezni, jövőre a mostaninál nagyobb összeget biztosítanak - mutatott rá Lepsényi István. A bíráló bizottság az első döntést idén decemberben meghozza, hogy még 2016-ban meghatározzák az Irinyi Terv célkitűzéseit segítő mintaprojekteket - tette hozzá.

A nyertes pályázó - amely akár induló vállalkozás is lehet - maximálisan 400 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat a projekt nettó összköltségének legfeljebb 50 százalékáig. A legkisebb támogatható projekt 100 millió forint, amelyhez 50 millió forint vissza nem térítendő támogatás adható.

Az uniós pályázatokhoz hasonlóan a hazaiaknál is érvényesíthető, hogy a megítélt támogatás 50 százaléka előlegként igényelhető.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!