NGM: 2,9 milliárd forint támogatás fiatalok vállalkozóvá válásához

Gazdaság, 2016.04.06

Fiatalok vállalkozóvá válásához lehet maximum 3 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyerni egy most megjelent, 2,9 milliárd forint keretösszegű pályázatból.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében megjelent konstrukció az Ifjúsági Garancia Program részeként elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t szerdán.

A pályázati forrásból a 18-25 év közötti, új egyéni vagy mikro-kisvállalkozás indítására felkészített fiatalok vállalkozásainak induló költségeit kívánják támogatni.

A korábban megjelent a "Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása" (GINOP-5.2.2-14) elnevezésű felhívás célja az üzleti készségfejlesztésben tapasztalt képző, mentoráló szervezetek meghatározása volt. Az így kiválasztott regionális szervezetek felkészítő programjaiba bevont fiatalok megszerezhetik most a vállalkozásindításhoz szükséges kompetenciákat, az alapvető jogi, pénzügyi, gazdálkodási, munkaszervezéssel, gazdálkodással és irányítással kapcsolatos ismereteket, megismerhetik a vállalkozási formák típusait, képessé válhatnak előkészíteni önfoglalkoztatóvá vagy vállalkozóvá válásuk lépéseit.

A képző, mentoráló szervezetek segítséget nyújtanak a fiataloknak üzleti tervük összeállításához, illetve az indítási időszakban tanácsadást és mentorálást biztosítanak a jogszerű működéshez.

A felhívásra Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl területén megvalósítandó projektekre irányuló támogatási kérelmek nyújthatók be 2016 októberétől a regionálisan elkülönített keretekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!