NGM: Dél-Korea fontos partner lehet a k+f tevékenység ösztönzésében

Gazdaság, 2016.06.20

Dél-Korea fontos partnere lehet Magyarországnak a k+f tevékenység ösztönzésében, a digitalizációs átállásban - hangsúlyozta Nikoletti Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzetközi gazdasági kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára a dél-koreai-magyar tudáscsere program zárórendezvényén.

Az NGM hétfőn közleményben tájékoztatott arról, hogy zárórendezvényéhez érkezett a tudáscsere program, amelyet a két ország azért indított, hogy gazdasági tapasztalataikat előre meghatározott témákban bemutassák egymásnak. Az NGM emlékeztet arra, hogy Magyarország és Dél-Korea 2013-ban írt alá szándéknyilatkozatot a tapasztalatcseréről, amelyhez hasonlót az ázsiai állam más országokkal is folytat. A program már három éve sikeresen működik - tették hozzá.

Nikoletti Antal a közlemény szerint hangsúlyozta: a tudáscsere-program is jól mutatja, hogy a feltörekvő technológiákhoz kapcsolódó kutatási-termelési tevékenységek állami ösztönzése mindkét ország számára kiemelten fontos.

Dél-Korea jó példa arra, hogy hogyan lehet az exportot felfuttatni, elsősorban műszaki fejlesztéseken keresztül. Magyarország újraiparosítási törekvéseiben - az Irinyi iparstratégiában - pedig a tudásalapú termelés megteremtése kulcsfontosságú - emelte ki a helyettes államtitkár.

A dél-koreai befektetések becsült magyarországi állománya mintegy 2,2 milliárd dollár, amellyel Dél-Korea a harmadik legnagyobb ázsiai beruházó. Hozzávetőleg 30 jelentős koreai vállalkozás működik Magyarországon, ezek mintegy 23 ezer embernek adnak munkát - ismertette közleményében a szaktárca.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!