Nyereséggel zárta a CIG Pannónia az első negyedévet

Gazdaság, 2020.05.19

Életbiztosítási díjbevételének 15 százalékos növekedése mellett 243 millió forint konszolidált nyereséggel zárta az idei első negyedévet a CIG Pannónia - közölte a vállalat kedden.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. kedden tette közzé a nemzetközi számviteli szabályok szerinti, konszolidált, nem auditált jelentését az idei első negyedéves pénzügyi adatokkal, eszerint a teljes átfogó jövedelem 1,188 milliárd forint veszteség.

A társaság tájékoztatása szerint továbbra is jól teljesít az élet üzletág, a tavalyi első negyedévhez képest 25 százalékkal, 316 millió forintra emelkedett a szegmens adózott eredménye. A nem-élet üzletág, mint kifuttatás alatt álló tevékenység adózott eredménye 73 millió forint veszteség volt az év első három hónapjában.

Az átfogó jövedelem negatív eredményének jelentős részét a cégcsoport tulajdonában lévő Opus részvényeken nem realizált veszteség magyarázza - közölték.

Az élet üzletágban a biztosítási díjbevétel 15 százalékkal lett több, mint az előző év első negyedévében, és elérte a 4,149 milliárd forintot. A biztosító pénzügyileg stabil, saját tőkéje 12,416 milliárd forint, Szolvencia II szerinti szavatolótőke-megfelelése kiemelkedően magas, 329 százalék.

A vállalat díjbevételeire az első negyedévben a járvány nem gyakorolt érezhető hatást. Az ügyfelek esetleges fizetési nehézségeire reagálva akciótervet dolgoz ki a menedzsment, amelynek célja, hogy minimalizálja a bevételkiesést és egyben elfogadható alternatívát jelentsen azoknak az ügyfeleknek, akiknek a járvány átmeneti fizetési nehézséget okoz.

A tőkepiacok esése miatti elbizonytalanodás két hétig növekvő számú visszavásárlásokat okozott, ez a trend azóta normalizálódott - jelezte közleményében a CIG Pannónia.

A vállalat bevezette a videochat-en keresztüli szerződéskötési lehetőséget, a Pannónia Digitalt, az elsők között a hazai biztosítási piacon, ezzel teljeskörűen digitalizálták meghatározott termékek esetében a szerződéskötést.

A részvénytársaság tulajdonában lévő vagyonbiztosító leányvállalat, az EMABIT Zrt. rendbetétele jelenleg is folyik. A menedzsment elsődleges célja a cég Szolvencia II szerinti tőkemegfelelési mutatójának törvényileg előírt szintre emelése. Ehhez az EMABIT új helyreállítási tervet készített, amelynek végrehajtására az MNB 2020. augusztus 4-ig adott határidőt. Ennek keretében az igazgatóság április 8-án döntést hozott a vagyonbiztosító magyarországi vagyon, felelősség, szállítmányozás, fuvarozás és gépjárműbiztosítási üzletágainak átadásáról az Aegon Biztosítónak - tájékoztatott a CIG Pannónia.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik. A papírok 149,5 forinton zártak hétfőn, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 423, a legalacsonyabb 100 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!