Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon klímavédelmi versenyre

Gazdaság, 2018.10.18

Október 24-ig lehet jelentkezni a Climathon elnevezésű nemzetközi klímavédelmi versenyre, amelyet Budapesten október 25-én, Debrecenben pedig október 26-án rendeznek meg - közölte a verseny szervezője, az Európai Innovációs és Technológiai Intézet klímainnovációval foglalkozó részlege, az EIT Climate KIC csütörtökön az MTI-vel.

Tájékoztatásuk szerint a 24 órás programon egyetemi hallgatók és fiatal vállalkozók kis csapatokban próbálnak meg innovatív megoldásokat találni a városokat érintő, klímaváltozással kapcsolatos problémákra.

A versenyzők Budapesten angol nyelven a Duna-part élhetőbbé tételén dolgoznak majd, míg Debrecenben, ahol a rendezvény magyarul folyik, a magas légszennyezettség csökkentésére keresnek megoldásokat. A verseny nyertesei előnnyel indulhatnak a Climate Launchpad inkubációs programban.

A budapesti eseményre a www.climathon.climate-kic.org/en/budapest, a debrecenire pedig a ww.climathon.climate-kic.org/en/debrecen#theevent oldalon lehet.

A Climathont az Európai Innovációs és Technológiai Intézet klímainnovációval foglalkozó részlege, az EIT Climate KIC kezdeményezésére rendezik meg világszerte immár negyedik éve. A résztvevő városok és jelentkezők száma évről-évre nő: míg 2015-ben még csak 19 város csatlakozott a kezdeményezéshez, tavaly már több mint 100 városban, 4500 résztvevővel rendezték meg egyszerre az eseményt, és idén is hasonló érdeklődésre számítanak a szervezők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!