Összetett fejlesztési programot hajtott végre a Pécsi Gázautó Kft.

Gazdaság, 2024.04.29

Ingatlanfejlesztéseket, energiahatékonyságot és korszerűsítést szolgáló infrastrukturális beruházásokat hajtott végre, továbbá eszközöket vásárolt a baranyai vármegyeszékhelyen harminc éve működő, magyar tulajdonú Pécsi Gázautó Kft. - közölte a társaság az MTI-vel.

Közleményük szerint az összesen több mint 176 millió forintos fejlesztéseikhez a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program plusz (Ginop plusz) közel 124 millió forint feltételesen vissza nem térítendő támogatását vették igénybe.

Az üzemagyagforgalmazással, gázüzemű járművek szervizelésével, garázskapuk építésével, továbbá vendéglátással foglalkozó társaság négy ingatlanrész fejlesztését hajtotta végre pécsi telephelyén, infrastrukturális beruházásokat végzett és új eszközöket vásárolt.

Haszán Zoltán ügyvezető az MTI érdeklődésére korábban elmondta: az 1994-ben alapított társaság kezdetben a benzinüzemű autók gázüzeműre alakítását végezte fő profilként, azonban utóbbi energiahordozó 2012-től jelentősen megdrágult, versenyképessége pedig sokat romlott, így a cég tevékenyégét az elmúlt tíz évben átalakították.

A bevételeinek több mint kétharmadát üzemanyagforgalmazásból elérő társaság korábbi tevékenysége mellett a telephelyén garázskapuk gyártását kezdte meg és egy éttermet is nyitott.

A mostani fejlesztés keretében utóbbi egység gazdagodott új rendezvényteremmel, kiszolgáló helyiségekkel, konyhatechnológiai eszközökkel. Emellett a társaság ipari részlegén energiahatékony világítási és fűtési rendszert hoztak létre, új vizsgasori és elektromos autók töltésére alkalmas berendezést helyeztek üzembe.

A program segítségével a Pécsi Gázautó Kft. termelékenysége fokozódott, piaci pozíciója erősödött, működése gazdaságosabbá, az ügyfelek kiszolgálása színvonalasabbá vált - közölték.

A két éve húsz, jelenleg közel negyven embernek munkát adó cég az elérhető nyilvános adatbázis szerint 2022-ben 1,4 milliárd forintos nettó árbevétel mellett mintegy 30 millió forintos profitot termelt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!