PM: év végére a gazdaságfejlesztési operatív program szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot

Gazdaság, 2018.10.25

Az év végére a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop)  szerződött állománya eléri a 2500 milliárd forintot, a 2014-2020 között meghirdethető teljes keretet - mondta Greinstetter Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) helyettes államtitkára, a Ginop irányító hatóságának vezetője csütörtökön az Európai Unió versenyképességi operatív programjainak éves nemzetközi konferenciáján, Budapesten.

Greinstetter Balázs a konferencia köszöntőjében kiemelte, a magyar Ginop egyebek közt támogatja a munkaerőpiaci tartalékot is jelentő fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a hazai kis- és közepes vállalkozásokat az ipari digitalizáció kihívásaira, ösztönzi az egyetemi és vállalati kutatás-fejlesztési együttműködéseket, kedvezményes hitelt és kockázati tőkét kínál vállalkozásoknak.

A kétnapos rendezvényen 11 tagország szakemberei tekintik át az Európai Unió versenyképességi programjait.

Greinstetter Balázs hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság 2010 óta jelentős fejlődésen ment keresztül, 2010-hez képest mintegy 800 ezerrel többen dolgoznak, 4,5 millió embernek van munkája Magyarországon.

A legfrissebb adatok szerint 2018 második negyedévében éves összevetésben 4,9 százalékkal, az idén az első fél évben 4,7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Ez a növekedés az egyik legmagasabb az Európai Unióban, és a beruházások dinamikus bővülése a jövőben is tartható - jelentette ki a PM helyettes államtitkára.

Szepesi Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára a megnyitón arra hívta fel a figyelmet, hogy Európa-szerte a vállalkozások jelentős átalakulás előtt állnak, meg kell felelniük a digitalizáció kihívásainak, a közép-kelet-európai régióra pedig jellemző a vállalkozások generációváltása, amit meg kell oldani.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!