RÖVIDHíR - Magyar Levente: az ipar jövője nélkül nem képzelhető el fejlett gazdaság

Gazdaság, 2017.12.13

Az ipar jövője nélkül nem képzelhető el fejlett gazdaság, az autóipar pedig kiemelkedően járul hozzá a Magyarország teljesítményéhez - mondta Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán Budapesten, a Valeo Auto-Electric Magyarország Gépjárműalkatrész-gyártó Kft. új beruházását bejelentő sajtótájékoztatón.

Magyar Levente hangsúlyozta, hogy a magyar gazdaság teljesítményéhez évek óta kimagasló arányban járul hozzá az autóipar, amely soha nem látott fejlődésen megy keresztül. A változások néhány éven belül a mindennapi életet és a gazdaság más területeinek jövőjét is meghatározhatják - tette hozzá.

Fonyódi Levente ügyvezető igazgató felidézte, hogy a cég alig két éve jelentette be eddigi legnagyobb épületberuházását, egy 21 ezer négyzetméteres, multifunkcionális komplexum létesítését, amely az irodai és a szociális funkciók mellett segíti a logisztikai folyamatokat és tréningközpontot is tartalmaz. Az egy éven belül felépülő komplexum ad teret annak a 2020-ig megvalósuló, 59,7 millió eurós beruházáscsomagnak is, amelynek négyötöde a termék- és technológiafejlesztést fedezi, a fennmaradó összeg pedig a kutatásfejlesztési feladatokat - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!