Szerbiában terjeszkedik az UBM Holding Nyrt.

Gazdaság, 2024.04.10

Szerbiában vásárol gabonaraktározásra alkalmas telephelyet az UBM Holding Nyrt. egy romániai cégcsoporttal közösen, 50-50 százalékos tulajdonosi részarányban - jelentette be az UBM Holding mezőgazdasági cégcsoport a BÉT honlapján szerdán.

A tájékoztatás szerint a magyar társaság leányvállalata, az UBM Trade Zrt. a kolozsvári székhelyű East Grain Srl. gabonakereskedelmi cégcsoporttal együtt elfogadta a szerbiai Agroglobe társaság, a vajdasági Kukujevci területén található, 43 527 négyzetméter alapterületű, 20 000 tonna kapacitású, mezőgazdasági termények raktározására alkalmas telep értékesítésére irányuló, nem kötelező érvényű ajánlatát.

Az adásvételi szerződés megkötésére - az átvilágítás eredményétől függően - várhatóan június elsejéig sor kerül - közölték.

A tájékoztatás szerint a telephelyet saját tulajdonban lévő készletek tárolására, illetve szabad kapacitás esetén szerződött partnerek részére végzett raktározásra kívánják hasznosítani.

Az UBM Holding Nyrt. a 2022. július 1-jétől 2023. június 30-ig tartó üzleti évét 913,1 millió forint adózott eredménnyel zárta, míg egy évvel korábban 2,8 milliárd forint volt a nyeresége. A cégcsoport 231,6 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, ami 17,8 százalékos emelkedés éves szinten.

Az UBM részvényeit a BÉT standard kategóriájában jegyzik, utolsó záróára 1430 forint volt, az elmúlt egy év legalacsonyabb ára 1270 forint, míg a legmagasabb 1480 forint volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!