Tavaly augusztus óta először csökkentek a termelői árak márciusban az Egyesült Államokban

Gazdaság, 2017.04.13

Márciusban a stagnálást valószínűsítő elemzői várakozásokkal ellentétben csökkentek a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics csütörtökön közzétett kimutatása szerint.

A termelői árak márciusban 0,1 százalékkal csökkentek az előző havihoz képest a februári 0,3 százalékos havi növekedés után. Januárban 0,6 százalékkal emelkedtek havi bázison a termelői árak.

A termelői árak márciusi csökkenése elsősorban az energiaipari termékek 2,9 százalékos visszaesésére vezethető vissza. Februárban az energiaipari termékek termelői ára 0,6 százalékkal emelkedett. A javak termelői ára 0,1 százalékkal csökkent márciusban a februári 0,3 százalékos emelkedés után, a szolgáltatások ára szintén 0,1 százalékkal csökkent márciusban a februári 0,4 százalékos növekedés után.

Az egy évvel korábbival összevetve 2017 márciusában a termelői árak 2,3 százalékkal emelkedtek, ami 2012 márciusa óta a legnagyobb növekedés, azonban elmarad a 2,4 százalékos elemzői várakozásoktól.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!