Tizedelik a Konzum törzsrészvényeit

Gazdaság, 2018.06.14

A Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. törzsrészvényeinek tizedeléséről döntöttek a részvényesek a társaság csütörtökön megtartott rendkívüli közgyűlésén - derül ki a Konzum Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozataiból.

A társaság alaptőkéjét a mostani 29 284 159 darab 25 forint névértékű törzsrészvény helyett 292 841 590 darab 2,50 forintos törzsrészvény fogja alkotni. A darabolás a társaság alaptőkéjének összegét és az "A" sorozatú részvényekhez kapcsolódó egyéb jogokat nem érinti, a sorozat össznévértéke változatlan marad.

A közgyűlés felhatalmazta továbbá az igazgatóságot a társaság által kibocsátott törzsrészvények - akár a BÉT-en, akár tőzsdén kívül történő - megszerzésére legfeljebb az alaptőke 5 százalékának mértékéig. A felhatalmazás kiterjed a saját kibocsátású kamatozó kötvények megszerzésére és elidegenítésére is, és 18 hónapra szól.

A részvényesek döntöttek arról is, hogy a társaság székhelyét az 1062 Budapest, Andrássy út 59. szám alá helyezik át az 1065 Budapest, Révay utca 10. szám alól.

Az alapszabály továbbá kiegészült több tevékenységgel: fűrészárugyártás, falemezgyártás, fémfelület-kezelés, acél tárolóeszköz gyártása, könnyűfém csomagolóeszköz gyártása, konyhabútorgyártás, film-, videogyártás, televíziós műsorfelvétel utómunkálatai, film-, video-, televízióműsor-gyártás.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!