Története legnagyobb akvizícióját zárta le a Navigator Investments

Gazdaság, 2024.04.11

Több éves egyeztetés után lezárta a Navigator Investments Nyrt. története legnagyobb akvizícióját, a Győrújbaráton működő Julius-Globe felvásárlását - tájékoztatta a társaság csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a felvásárlással a BÉT Xtend kategóriában jegyzett cégcsoport egy újabb technológiai vállalattal bővült, árbevétele 75 százalékkal, mérlegfőösszege 42 százalékkal, létszáma pedig 80 százalékkal emelkedik a 2023-as adatok alapján.

A Julius-Globe 2017-ben került fel a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) által évente összeállított, a legdinamikusabban fejlődő cégeket összesítő BÉT50-es listára.

A 41 fős nyugat-dunántúli cég automatizációval, készüléktervezéssel, kivitelezéssel és precíziós CNC megmunkálással, alkatrészgyártással és tervezéssel, kutatás-fejlesztéssel foglalkozik.

Jelentős tapasztattal rendelkezik az energia-, az egészségügy, a csomagoló-, elektronika, nyomda-, élelmiszer valamint a vasútipar számára történő precíziós CNC forgácsolt alkatrészek gyártásában, illetve autóipari készülékek és gyártósorok tervezésében. Az 1700 négyzetméter alapterületű üzemében többnyire exportra termel.

A Navigator ügyfélköre az akvizícióval olyan vállalatokkal bővül, mint a Knorr-Bremse, a Schaeffler csoport, a Koenig&Bauer csoport, Körber csoprot, a Bridgestone vagy a Siemens.

A két társaság pénzügyi eredményeit ismertetve közölték: a Navigator 2023-ban 2,286 milliárd forint árbevételt érhetett el, míg a Julius Globe 1,721 milliárd forintot, így az összesített forgalmuk átlépte 4 milliárd forintot, míg az adózás előtti eredmény meghaladhatta a 450 millió forintot.

Együttes mérlegfőösszegük 3,911 milliárd forintot tett ki tavaly, amelyből a Navigator 2,757 milliárd forinttal, szektortársa 1,153 milliárd forinttal részesedett.

A felvásárlással a Navigator létszáma 80 százalékkal, 91 főre bővül.

Korábbi közlésük szerint az Xtend kategóriában jegyzett társaság 2022-es árbevétele 1,949 milliárd forint volt, míg adózott eredménye 54 millió forintot ért el.

A Navigator részvényeivel a BÉT Xtend piacán kereskednek. A papír szerdán 45 forinton zárt. Az árfolyam egy éven belül 41 és 90 forint között mozgott.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!