Tőzsde - Enyhén csökkentek az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.03.09

Szűk tartományban, előző napi záróértékük közelében mozogtak a New York-i tőzsde irányadó indexei csütörtökön, miközben a bankszektor nyeresége többé-kevésbé ellensúlyozta az energetikai vállalatok árfolyamának csökkenését.

Két órával a zárás előtt, közép-európai idő szerint este nyolc órakor a Dow Jones ipari átlag 20 828,41 ponton, 0,13 százalékos mínuszban állt. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,06 százalékkal 2361,65 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,08 százalékkal, 5832,72 pontra süllyedt.

A pénzintézetek árfolyamát felfelé húzta a szokásos heti munkanélküliségi jelentés, amely változatlanul a foglalkoztatottság erős szintjét tükrözi. Az ADP kedden közölt adatai szerint februárban 296 ezerrel - az előző havit és a piaci várakozásokat is meghaladó, több mint egy éve a legnagyobb mértékben - nőtt a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban foglalkoztatottak száma. A munkaügyi minisztérium pénteken hozza nyilvánosságra a februári foglalkoztatottsági és munkanélküliségi adatait. Ha nem okoz meglepetést, szinte teljesen bizonyossá válik, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a jövő héten ismét kamatot emel.

A dollár 0,50 százalékkal gyengült az euróhoz képest: 1,0591 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a bankközi devizapiacon este nyolc órakor. Az eurót az Európai Központi Bank kormányzótanácsának kamatdöntése, illetve Mario Draghi EKB-elnök nyilatkozata támogatta meg.

Az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,48 százalékkal, 1203,65 dollárra esett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára már a második napja zuhan az amerikai olajtartalékok emelkedése miatt. Azóta nem volt ilyen olcsó a kőolaj, hogy az OPEC-tagállamok tavaly novemberben megállapodtak a kitermelés korlátozásáról.

Az északi-tengeri Brent könnyűolaj májusi szállításra hordónként (159 liter) 51,62 dollárba került, 1 dollár 49 centes, 2,81 százalékos mínuszban állt az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára áprilisi szállításra hordónként 1 dollár 52 centtel, 3,02 százalékkal, 48,76 dollárra süllyedt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!