Tőzsde - Gyengülnek az indexek New Yorkban

Gazdaság, 2017.03.06

Csökkentek a New York-i tőzsde irányadó indexei hétfőn, mivel a befektetők kockázatvállalási kedvét visszavetették az ázsiai geopolitikai feszültségek és Donald Trump amerikai elnök azon vádja, miszerint elődje, Barack Obama még elnökként elrendelte ő és kampánycsapata lehallgatását.

Két és fél órával a zárás előtt, közép-európai idő szerint este fél nyolckor a Dow Jones Ipari Átlag 20 968,38 ponton, 0,18 százalékos mínuszban állt. A tőzsdén jegyzett legnagyobb amerikai részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,30 százalékkal 2376,10 pontra, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,33 százalékkal, 5851,42 pontra süllyedt.

Az S&P 500 indexet alkotó tizenegy szektor mindegyikének csökkent az almutatója, a legnagyobb mértékben a pénzügyi vállalatoké, amelyek a múlt héten a kamatemelési várakozások felerősödésének köszönhetően tovább drágultak, most viszont az árfolyamnyereség egy részét realizálták a befektetők. A bányaipari és nyersanyagkapcsolt vállalatok árfolyamát az húzta lefelé, hogy a kínai kormány csökkentette a gazdasági növekedés idei célszámát. A Tyson Foods hústermelő vállalat árfolyama pedig amiatt esett, hogy az egyik beszállító farmján madárinfluenzában megbetegedett szárnyasokat találtak, és 70 ezer csirkét kellett elpusztítani.

A dollár 0,39 százalékkal erősödött az euróhoz képest, 1,0581 dolláron jegyezték a közös európai fizetőeszközt a bankközi devizapiacon.

Az arany unciánkénti ára áprilisi szállításra 0,09 százalékkal, 1225,45 dollárra esett a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, a Brent és a WTI ára egymással ellentétesen mozgott. Az északi-tengeri Brent könnyűolaj májusi szállításra hordónként (159 liter) 55,97 dollárba került, 7 centtel, 0,13 százalékkal drágult az Intercontinental Exchange (ICE) londoni jegyzésében. A New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta ára áprilisi szállításra hordónként 11 centtel, 0,21 százalékkal, 53,22 dollárra süllyedt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!