Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház

Gazdaság, 2024.03.09

Üzletet nyitott négy városban a JátékNet.hu webáruház a Játéksziget négy boltjának és 30 fős csapatának átvételével - közölte a webáruházat üzemeltető Modell & Hobby Kft. az MTI-vel.

A társaság szerint a kiskereskedelmi üzletek nyitását a piaci trendek is magyarázzák. A koronavírus-járvány alatt történt dinamikus növekedés után tavaly visszarendeződést tapasztaltak a piacon, és azt látták, hogy az online térben már nehéz számottevő növekedést elérni.

Őri Gergely, a Modell & Hobby Kft. ügyvezetője úgy fogalmazott: a nemzetközi trendek azt mutatják, hogy számos webáruház lép ki a fizikai térbe. A boltnyitások a kiválasztott helyszíneken kölcsönösen erősítik a JátékNet.hu online és offline jelenlétét.

A boltok átvételéről szóló tárgyalások február elején zárultak le, négy hét alatt vették át az üzleteket. A cég első négy játékboltja Budapesten, Győrben, Pécsen és Debrecenben március elejétől tart nyitva.

A társaság tájékoztatása szerint a magyarországi játékpiac mintegy 110 milliárd forintosra tehető, az online részesedés nagyságrendileg 30-35 százalék.

A cég árbevétele 2022-ben 10 milliárd forint, 2021-ben 9 milliárd forint volt, adózás utáni eredménye 2022-ben 525 millió forint, 2021-ben pedig 457 millió forint. A teljes magyar piac második legnagyobb szereplője a Modell & Hobby Kft., az online játékpiacon pedig a legnagyobb a JátékNet.hu webáruház - közölték.

A JátékNet.hu webáruház, valamint a Modell & Hobby játéknagykereskedelmi tevékenysége és modell üzletága csaknem 100 embert foglalkoztat, az üzletnyitásokkal ez 130-ra emelkedett.

A webáruház 2005-ben indult családi vállalkozásként, 2016-ban léptek a romániai piacra, és további nemzetközi terjeszkedést is terveznek.
(MTI)

Címkék

JátékNet.hu Boltnyitás Budapest Pécs Debrecen Győr
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!