Vajdasági-magyar üzleti fórum és együttműködési megállapodás Újvidéken

Gazdaság, 2017.05.18

Együttműködési megállapodást kötött a Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara, a Magyar-Szerb Üzleti Tanács és a Vajdasági Gazdasági Kamara csütörtökön az újvidéki Nemzetközi Mezőgazdasági Vásár keretében megtartott vajdasági-magyar üzleti fórumon - közölték a szervezők.

Pásztor István, a vajdasági tartományi képviselőház elnöke szerint a megállapodás lehetővé teszi a gazdasági kapcsolatok további erősítését, és elősegítheti, hogy a magyar vállalkozók még nagyobb számban jelenjenek meg a vajdasági piacon. Hozzátette: Szerbia határozott léptekkel halad az európai uniós tagság felé, a folyamat pedig a jogszabályok uniós standardokkal történő összehangolását is magával vonja, ami kedvező gazdasági környezetet teremt.

Pana Petra, a Külgazdasági és Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára a fórumon rámutatott, hogy a kétoldalú kereskedelmi áruforgalom rekordmagas szinten van, amihez a két ország közötti kiemelten jó viszony is hozzájárult. A jövőben a mezőgazdaság területén kívánják továbbfejleszteni és bővíteni a kapcsolatokat - tette hozzá, példaként pedig a mezőgazdasági gépek, valamint innovatív agrártechnológiák közös fejlesztését említette.

A korábban közölt adatok szerint a magyar-szerb kereskedelmi áruforgalom értéke a tavalyi esztendőben megközelítette a kétmilliárd eurót. Import szempontjából Magyarország Szerbia ötödik legjelentősebb külkereskedelmi partnere, és export szempontjából is az első tíz között szerepel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!