Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló startup inkubátorház indult

Gazdaság, 2017.03.10

Vállalati szolgáltatásokra fókuszáló inkubátorházat nyitott kétmillió eurós befektetéssel a BnL Start Partners, amely induló vállalkozásokat támogat tőkebefektetéssel és mentorálással.

A miskolci központú BnL Start Partners Kft. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében ismertette: március 1-jén indította a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (GINOP) keretében - mintegy 750 millió forintból - futó támogatási-befektetési programját a Seed Fundingot, ahová folyamatosan várja hazai és külföldi pályázók, innovatív vállalkozások, spinoff cégek jelentkezését.

A támogatás mintegy 80 százalékával a BnL Start pályázati rendszerében kiválasztott startupokat támogatják, akik az inkubációs tevékenység mellett akár 200 ezer eurós kezdőtőkét is kaphatnak.

A közlemény szerint a pályázást egy opcionális, az ötlet kidolgozásában és a pályázati anyagok összeállításában segítő fázis (Preparatory Mentoring Program) könnyíti meg. A startupok életképes üzleti modell vagy piacképes prototípus fázisáig eljutását pedig mentorálással, üzleti terv, valamint marketing- és sales stratégia felállításában való közreműködéssel, céges infrastruktúrával és rendszeres workshopokkal segíti a program.

A sikeres inkubációt követően a partnerségi viszonyban a cég jogelődje, a BnL Growth Partners segít a nemzetközi piacra lépésben és a tőkebevonásban.

Az inkubátorház együttműködik a Miskolci Egyetemmel és az Eszterházy Károly Egyetemmel, amellyel biztosítják az egyetemisták bekapcsolódását a startup kultúrába.

A BnL Start Partners Kft.-t 2016-ban vásárolta meg a BnL Growth Partners Kft. A BnL Start Partners Kft. fő profilja a seed és pre-seed fázisú inkubációs tevékenység. A BnL Growth Partners Kft. pedig a növekedési fázisban lévő vállalkozások inkubációjával, a tőkebefektetések megvalósításával foglalkozik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!