Vásárolja meg az igényeinek legmegfelelőbb médialejátszót!

Gazdaság, 2020.08.14

Minden otthonban elkél egy média- vagy zenelejátszó, amely gondoskodik a megfelelő hangulatról.

Bestmarkt Legyen egy délutáni filmnézés vagy egy esti buli, igényeihez mérten megtalálhatja az aktivitáshoz szükséges elektronikai eszközt. Fontos azonban mindenekelőtt végiggondolni, hogy milyen célzattal vásárolja az eszközt, milyen időközönként szeretné használni, milyen teljesítményre és milyen csatlakoztatási lehetőségre van mindehhez szüksége.

Amennyiben mindezt tisztázta önmagában, akkor nekiállhat a keresésnek. Mivel manapság a full HD televíziók virágkorát éljük, érdemes szintén full HD-s vagy 4K képes hálózati lejátszót vásárolnia. Azonban annak is tudatában kell lennie, hogy abban az esetben, ha wifi-n keresztül csatlakozik, akkor a lejátszókkal nem lehetséges 720p-nél nagyobb felbontású filmfájlokat lejátszani.

A zenelejátszók és médialejátszók különbségei

Míg a zenelejátszók, ahogyan azt nevük is ígéri, csak zenéket, valamint DAB, FM és internetes rádióállásokat szólaltatnak, emiatt kizárólag hangkimenettel rendelkeznek, addig a médialejátszók zenék mellett filmek lejátszására is képesek. Több lehetőség közül válogathat, vannak az úgynevezett Blu-Ray lejátszók. Ezen eszközök ára néhány százezer forint körül mozog, azonban magasabb kategóriája milliós nagyságrendben is megtalálható. Azonban vannak hátrányai, specifikusságának köszönhetően számos fájlt nem lehet lejátszani, mivel kifejezetten a Blu-Ray lemezekre vannak kifejlesztve.  

A médialejátszók ezzel szemben sokkal praktikusabbak. Legyen szó házi mozizásról, zenehallgatásról, fotók nézegetéséről, minderre képes az eszköz. A minőség már kérdéses, mivel többek között a hangminőség már nem kapott akkora szerepet fejlesztéskor, mint a kép minősége.

Amennyiben szeretné megtalálni az ön igényeinek legmegfelelőbb médialejátszót a piacon, akkor keresse fel a BestMarkt weboldalát, ahol számos lehetőség közül válogathat.  

Az okostévék egyedisége

A hálózati zenelejátszók már más kategóriába tartoznak a hangminőség szempontjából. Érdemes azonban zenelejátszásra és mozizásra különböző lejátszót használni, mivel mindkét esetben más a cél. Manapság már igen nagy népszerűségnek örvendenek az úgynevezett okostévék, amik szinte mindenre képesek.  

Segítségükkel filmeket vagy videókat lehet nézni, fotókat lehet böngészni, zenét lehet lejátszani, interneten lehet szörfölni, valamint még a Skype használatára is képes leszel. Azonban ma még számos gyengesége van az okostelevízióknak a külön lejátszókkal szemben. Ugyan az általa kínált szolgáltatások sokrétűek és kiterjedtek, a minőség mégsem hasonlítható össze a lejátszók adta előnyökkel.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!