Vegas.hu: dinamikusan növekszik az online szerencsejátékok globális piaca

Gazdaság, 2024.04.04

Dinamikusan növekszik az online szerencsejátékok globális piaca, amelynek értéke idén 9,3 százalékos növekedéssel elérheti a 97 milliárd dollárt - tájékoztatta a Vegas.hu portált üzemeltető LVC Diamond Kft. csütörtökön az MTI-t.

A közleményben az Online Gambling Global Market Report 2024 tanulmány adataira hivatkozva azt írták, hogy az iparág bevétele 2028-ig 137 milliárd dollárra emelkedhet. A közelmúltban a piac növekedését a digitális szolgáltatások és az okostelefonok térnyerése mellett a világjárvány is támogatta - jegyezték meg.

A Vegas.hu mint a hazai online szerencsejáték-piac egyik legnagyobb szereplője a folyamatosan bővülő magyar felhasználói bázis igényeit szem előtt tartva növekszik - írták.

Idézték a Deloitte nemzetközi tanácsadó jelentését, amely szerint a magyarországi online szerencsejáték-piac 2023 januári nyitása jelentős növekedési potenciállal kecsegtet, és a piac liberalizációja további bevételt hozhat az állam számára.

A tájékoztatás szerint az elmúlt évben a Vegas.hu története legnagyobb fejlesztéssorozatát hajtotta végre; összesen 700 új online kaszinójáték került fel az oldalra, ezzel a kínálat ezerre bővült. Jelenleg 18 nemzetközi játékszolgáltatóval működnek együtt, amely közel kétszeres növekedés tavaly márciusa óta.

Nyáron elindult az online sportfogadás, és elsőként vezették be a korai kifizetés lehetőségét - emlékeztettek.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a LVC Diamond Kft. nettó árbevétele 2022-ben 48,124 milliárd forintot ért el, a 2021-es 30,388 milliárd forint után. Adózott eredménye a 2021. évi 10,171 milliárd forintról 19,273 milliárd forintra nőtt egy év alatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!