Zala megyében 8,5 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Gazdaság, 2017.06.22

Zalában 8,5 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma májusban, a hónap végén 7322 álláskeresőt regisztráltak a megyében, 700-zal kevesebbet, mint egy hónappal korábban - tájékoztatta a kormányhivatal foglalkoztatási főosztálya csütörtökön az MTI-t.

Az álláskeresők aránya 0,6 százalékponttal, 5,7 százalékra csökkent a múlt hónapban - közölték.

A regisztrált álláskeresők száma a korábbi években is jelentősen csökkent a tavasz utolsó hónapjában. Májusban nő az igény a szezonális munkaerő iránt, és idén a feldolgozóipari munkáltatók is nagy számban ajánlottak állásokat.

Májusban 950 nem támogatott álláshelyet jelentettek be. Nagy számban ajánlottak szakképzettséget nem igénylő, egyszerű foglalkozású (zömében összeszerelő) munkaköröket, de kerestek bolti eladókat, kőműveseket, pincéreket, varrókat, szakácsokat és lakatosokat is.

A hivatal adatai szerint májusban 1784-en kerültek ki a nyilvántartásból, közülük 600-an jutottak támogatás nélküli munkához.

A hónap során 1100 álláskeresőt regisztráltak a kirendeltségeken, közülük mindössze 100-an voltak, akik korábban még nem szerepeltek a nyilvántartásban. A tartósan - egy évnél régebben folyamatosan - álláskeresők aránya 24 százalékra esett vissza az egy évvel korábbi 28 százalékról. Május végén 1,8 ezren voltak a nyilvántartásban, 400-zal kevesebben, mint egy évvel korábban.

Tovább csökkent a pályakezdő álláskeresők aránya is. Május végén az álláskeresők 8 százaléka, 576 fiatal szerepelt a nyilvántartásban, 200-zal kevesebb, mint egy évvel korábban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!