Az idő pénz

IT/Tudomány, 2020.01.19

Ahelyett, hogy napirend-beosztási tippeket adnék, inkább egy kiemelten fontos készülékről mesélnék kicsit neked, az okosóráról.

iWatch Az Apple Watch 5 minden idők egyik legjobb találmánya és sokak életét megkönnyíti. Használata megannyi előnnyel jár, számos funkcióval rendelkezik, így az sem meglepő, hogy ezzel párhuzamosan javítási költsége sem ezer Ft. Nézzük, mit kell tudni róla!

Stílusos design

Habár a teljesítmény sokkal lényegesebb, mint a design, az Apple Watch 5 elegáns külleme mellett mégsem mehetünk el szó nélkül. Nos, érdemében nem változott külseje a 4-es szériától, lényegében a képernyő nagyobb, de laposabb felületet kapott. Anélkül kreáltak számára nagyobb képernyő felületet, hogy az óra mérete jelentősen megnőtt volna. A kerek képernyő sajnos ez esetben is változatlanul szembetűnő, de mivel az Apple nem akarja, hogy két külön szoftvert kelljen a kerek és a négyszögletes képernyőre implementálni, így másabb design egy ideig nem is várható.

Paraméterek leírása

Az új készülék már S5-ös processzorral készült, amely maga után vonja a sebesség növekedést is, de ez a hétköznapi használatban nem fog érvényesülni. A beépített tárhely továbbra is 16 GB lesz, s a képpont sűrűsége is 326ppi maradt.

Az akkumulátor teljesítményének csökkenése a 2. sorozattól érezhető, de az 5. széria ezt is megfordítja. A széria egy előtelepített watchOS 6-tal készült.

Az egészség őrzője

Az egészség és a fitness területei élveznek elsőbbséget. Ez az app nagyobb hangsúlyt fektet az alváskövetésre, valamint pontosításra került a gyorsulásmérő is. Ez azért is lényeges, hogy a készülék pontosabban ki tudja találni, hogy milyen edzés az, amit a felhasználó elkezdett végezni.

Minőségi óra ház

Az iHelp brazil cég a watchOS 6 operációs rendszer vizsgálatakor ún. nyitókép animációkat talált, amelyek alapján az Apple elő is hozakodott az új kerámia és titánium modellek fejlesztésével.  

Ha bajban a készülék 

Sajnos a legnagyobbakkal is történhetnek rossz dolgok. Amennyiben meghibásodik készüléked, az alábbiakra mindenképpen figyelj! Az okosóra kijelző javítása esetén alapvető kritériumnak számít, hogy csak és kizárólag az érintő üveg legyen repedt, de magának a kijelzőnek működőképesnek kell lennie. Az iPhone Professzor kijelző kezelései erre épülnek, így tisztában vannak a megfelelő gyógyírrel is.

Professzionalitás

Talán az egyik legnehezebb dolog kiadni készülékünket kezünkből, de néhány jellegzetes szerviz tulajdonság már árulkodó lehet a hely “milyenségéről”. A precizitás mellett például a gyorsaság is jelentős szempont. Jobb helyeken ingyen vizsgálják ki a hibát. Figyelj a szakszerűségre! A javítás lehetőleg az adataid elvesztése nélkül történjen, ellenkező esetben valószínűleg amatőrökkel találkoztál. Egyszerű a termékek beszerzése, de sok esetben termék felvásárlást is vállalnak a kiemelt szervizek.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!