Csütörtökön kezdődik az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozat

IT/Tudomány, 2017.04.05

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara ad otthont csütörtökön és pénteken az Egyetemi Anyanyelvi Napok programsorozatnak.

A megnyitó után nem csak magyar szakosok érdeklődésére számot tartó, színes tematikájú előadások hangzanak el a Magyar Nyelvtörténeti, Szociolingvisztikai, Dialektológiai Tanszék oktatóinak és hallgatóinak kutatásairól - közölték a szervezők az MTI-vel.

Sárosi Zsófia az udvariatlanság tudományáról, Bárth M. János a nyelvi adatgyűjtés paradoxonairól, Slíz Mariann a tulajdonnevek fordításának nehézségeiről, Somogyi Magdolna a szókincsbővítésről, Terbe Erika a velünk élő nyelvtörténetről, Kocsis Zsuzsanna, Kresztyankó Annamária és Szabó Gergely a budapesti egyetemisták nyelvhasználatáról tart előadást.

Délután könyvbemutatók, a diákműhelyek bemutatkozása és az Intézet képzési formáinak ismertetése várja az érdeklődőket, majd filmvetítés és a Tindia zenekar népzenei koncertje zárja a napot. Napközben több kiadó is kedvezményes könyvvásárt tart köteteiből.

Pénteken helyesírási, versmondási, szépkiejtési és nyelvhasználati tudásukat mérhetik össze a résztvevők.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!