Kit bízzunk meg weboldal készítéssel?

IT/Tudomány, 2020.03.19

Weboldalra ma már mindenkinek szüksége van. Nem csak vállalkozáshoz, de akár munkakereséshez is jól jön, ha megfelelő minőségű honlappal találkoznak az érdeklődők.

Weboldal készítés A weblapkészítéshez ma már mindenki (is) ért. Megfelelő minőségű webes munkát azonban csak nagyon kevesen tudnak kivitelezni. Vajon kinek adhatjuk jó szívvel a kezébe a weboldal készítést?

Ne bízzunk kizárólag az ajánlásban!

Ha weboldal tervezésre és üzemeltetésre keresünk szakembert, az egyik legjobb mód még mindig az, ha olyan céget vagy vállalkozót keresünk, aki az ismerősünknek már segített. Ha így teszünk, nagyjából biztosak lehetünk benne, hogy legalább nem lépnek le a pénzünkkel, vagy hagynak cserben az első nagyobb problémánál. Ma már azonban ez sem jelenti azt, hogy biztosan a nekünk megfelelő megoldást kapjuk.  

Mielőtt megbíznánk egy ismerős céget a weblapkészítéssel, mindenképpen nézzük át:

  • Milyen megoldást kínál? Egyedi fejlesztésű weblapunk lesz, vagy valamilyen CMS-t, tartalommenedzselő rendszert kapunk?
  • Mennyibe kerül a weboldal karbantartása? Fejlesztői óradíjat számolnak fel egy apró javításért? Pénzbe kerül, ha módosítani szeretnénk a tartalmon, vagy mi is el tudjuk azt végezni?
  • Vannak-e rejtett költségek? El kell-e készíttetünk az oldal adatvédelmi szabályzatát? Kell-e fizetnünk, ha céges e-mail-címet szeretnénk?

Ha ezekre megnyugtató választ kapunk, akkor a közös munka jó eséllyel sikeres lehet.  

Ha a piacról kell választani

Ha nem találunk szimpatikus céget az ismerősi körben, érdemes a piacról választani. Az árajánlat kérése előtt minden cégnek fel kell tenni az előzőleg már említett kérdéseket, majd átnézni, milyen referenciákkal dolgozik, illetve pontosan milyen feladatokat vállal a nekünk szimpatikus cég.  

Fontos szempont, hogy ha lehet, olyan helyet válasszunk, ahol nem csak honlap készítéssel, de üzemeltetéssel, sőt, akár webáruház építéssel is foglalkoznak. Az ilyen cégek esetében biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon is rendelkezésünkre tudnak állni, nem maradunk segítség nélkül egy-egy probléma megoldásakor.  

Mit kérjünk a weboldal készítő cégtől?

Érdemes előre megtervezni az oldalunkat, és eldönteni, mi az, amit meg szeretnénk mutatni magunkról. Van, aki a boltját vagy portfólióját hirdeti, míg van, aki inkább egy termékre koncentrál, és erre építi az eladásai többi részét is. Ha nagyjából már van egy koncepciónk, sokkal gördülékenyebb lesz a közös munka is.  

Ha már van meglévő weboldalunk, érdemes elsőként annak átvilágítását kérni a cégtől, hiszen lehet, hogy minden megoldásunk jó, csupán valamilyen kisebb hiba hátráltat minket abban, hogy több vásárlónk érkezzen. Ezzel a megoldással sokat spórolhatunk, hiszen egyes cégek, így például a Webrolling is, az átvilágítás árát később levonják a hibajavítás árából - teljesen új weblap helyett így csak a felújítás költségét kell fizetnünk.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!