Megújult az NMHH honlapja

IT/Tudomány, 2017.05.19

Pénteken megújult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapja; közleményük szerint felhasználóbarátabb, informatívabb és logikusabb felépítésű internetes megjelenéssel várja a fogyasztókat és a szolgáltatókat az NMHH.

A weboldal megújítása része annak az arculatváltásnak, amelyet a hatóság 2016 elején kezdett el, hogy átláthatóvá és érthetővé tegye szerteágazó tevékenységét - írják, jelezve, hogy továbbra is az nmhh.hu címen érhető el a honlap. Az NMHH több honlapot is üzemeltet, ezek a felületek még idén követik a központi portál megújulását.

A központi oldal kezdőoldalán egyértelműen elkülönülnek a fogyasztóknak és a szolgáltatóknak szóló információk. A magánszemélyeknek a hatóság különböző tevékenységi körei szerint érdemes elkezdeni a böngészést. A hét fő fogyasztói témakör: a televízió, rádió, telefon, internet, sajtó, posta, illetve film menüpontokon keresztül érhető el.

A közlemény szerint a szolgáltatók tíz nagy terület szerint választhatják ki, hogy például a filmkészítési, az építésfelügyeleti vagy a médiafelügyeleti kategóriában érintettek, melyikben akarnak tájékozódni, ügyeket intézni.

Az érdeklődők külön menüpontba rendezve tekinthetik át a hatóság hasznos alkalmazásait, listákat, adatbázisokat, mérőalkalmazásokat, amelyek fogyasztóvédelmi szempontból fontos eszközöket adnak a felhasználók kezébe. Saját menüpontot kaptak azok a folyton frissülő kutatási adatok is, amelyekkel a hatóság a hírközlési és médiapiacról, az infrastrukturális fejlesztésekről, fogyasztási tendenciákról tájékoztat.

Új formában működik tovább a lakossági bejelentések felülete. A bejelentők strukturáltabb rendszerben kapnak információkat a panasztétel menetéről, a gyakran felmerülő kérdéseket már előre megválaszolva - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!