Nem tölt a telefonod? A szervizekben gyorsan orvosolni tudják a problémát

IT/Tudomány, 2023.04.18

Az okostelefonok ma már a mindennapjaink részei, sokan 0-24 órában használják már nemcsak kommunikációra, hanem az alkalmazások révén sok más egyébre is, így például bankolásra, fizetésre, vásárlásra, szórakozásra.

Törött mobiltelefon
A telefonok működését a beépített akkumulátor biztosítja, amelyet rendszeresen fel kell tölteni. A töltés hagyományosan töltőkábellel történik, bár egyes készülékek már a legújabb technológiával felszereltek és vezeték nélkül tölthetők. A telefonok egyik gyenge pontja a töltőcsatlakozó, amelynek meghibásodása lehetetlenné teszi a készülék használatát, így mielőbb orvosolandó. Milyen lehetőségeid vannak a töltőcsatlakozó javítására? Mutatjuk!

Miért van szükség a telefonok töltésére?

A töltőcsatlakozó gyakori vagy nem megfelelő használata annak meghibásodását eredményezheti. Cseréje a GSM Pont szervizeiben mindennapos rutinfeladatnak számít, bármilyen típusú telefonról is legyen szó, így a népszerű Huawei-ek esetében is megoldható.

Az új készülékek erőteljes akkumulátorral kerülnek forgalomba, üzemidejük használattól függően néhány nap is lehet, ám ahogy öregszenek, úgy veszítenek kapacitásukból, és egyre gyakoribb töltésre van szükségük. Minél többet használjuk a telefont, minél több alkalmazást hagyunk nyitva, annál hamarabb lemerül. A gyakori töltés a töltőcsatlakozó gyakori igénybevételével jár, ami párosulva a helytelen használattal, annak meghibásodását eredményezheti.  

Biztos, hogy a töltőport a hibás?

Egy telefon töltésképtelensége nemcsak a csatlakozó, hanem a töltőkábel vagy a töltőfej hibáját is jelentheti, így mielőtt szervizbe viszed, érdemes meggyőződni róla, ellenőrizni egy másik kábellel és fejjel.  

Az akkumulátor teljes lemerülése is okozhatja, hogy a telefon nem tölt, ilyenkor érdemes várni vele töltőtől függően akár néhány órát is.

Szoftveres problémából is eredhet, ha egy mobil nem tölt, ilyenkor egy újraindítás, szoftverfrissítés megoldhatja a töltési nehézséget.

A töltőport szennyeződése, eltömődése is oka lehet annak, hogy a készülék nem tölt, ekkor egy alapos, de kíméletes tisztítás segíthet, ami otthon is kivitelezhető, de műszaki érzék nélkül inkább bízd egy szervizre, ahogy az USB port sérülésének helyreállítását is.

Töltőport javítás gyorsan és szakszerűen

Garanciális készülék esetében a hivatalos márkaszervizek jelentik a legjobb megoldást, minden más esetben gyors és könnyebben elérhető megoldást kínálnak a márkafüggetlen javítóműhelyek. Mielőtt beadod a telefonodat, érdemes körülnézni, utánajárni, melyik szerviz a megbízható, illetve melyikben vállalják például a Huawei telefonod hozzáértő javítását.  

Gondos használattal sokat tehetsz telefonod hosszú élettartamáért, de vannak esetek, amikor ettől független okok állnak a meghibásodás hátterében, és csak a javítás marad az egyetlen járható út. Sok helyen ingyenes bevizsgálással győződnek meg a hibáról. Válassz szervizt körültekintően, lehetőleg olyat, ahol az elvégzett munkákra garanciát vállalnak.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!