RŐVIDHÍR - Átadták a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia díjait

IT/Tudomány, 2024.06.01

Átadták a 33. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia (OTIO) díjait szombaton; a két napon át a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lezajlott döntő résztvevői közül tíz pályamű kapott díjat.

Essetek szerelembe a kutatással, esettek szerelembe az innovációval! - mondta Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár a díjátadón a verseny döntőseihez fordulva. "Nekünk pedig annyi a feladatuk, hogy számotokra olyan környezetet biztosítsunk, amely aztán ennek a szerelemnek sok-sok gyümölcsét hozza meg" - tette hozzá.

Közölte: megújították a felsőoktatást, az innovációt, a magyar egyetemek egyre jobbak; a cél az, hogy 2030-ra Magyarország a 13. legyen a világranglistán innovációs teljesítménye által.

A fiatal feltalálóknak és tudósoknak tíz díjat, a díjakkal járó több mint ötmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség, továbbá 12 kiemelkedő innovatív középiskolai tanár 800 ezer forintos, a 12 legeredményesebb innovatív középiskola 900 ezer forintos díjban részesült, 18 pályázatot pedig kiemelt dicséretben részesítettek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!