Te tudod, mit csinál egy data scientist?

IT/Tudomány, 2022.08.17

Ma már olyan, egészen megfoghatatlannak tűnő pozíciók is léteznek, amiknek a létezéséről pár évvel korábban még álmodni sem mertünk volna, ma pedig már az egyik legkeresettebb szakmának minősülnek.

Számológép
Tipikusan ilyen szakma a data scientist, azaz az adattudós. A nevéből adódóan adatokkal végez tudományos műveleteket, hogy a megfelelő információt kinyerve annak a vállalatnak az előnyére tudja fordítani, amelynek dolgozik.  

Ha úgy érzed, szívesen kipróbálnád magad egy ilyen menő és fontos pozícióban, akkor első lépésként fontos, hogy elvégezd a The Bright Academy data science képzését. Hogy mit nyújt a tanfolyam? Mutatjuk is!

Elemezz adatokat!

A kurzus elsődleges célja az, hogy megismerkedj a data science fogalmával, és hogy pontosan mi és miért történik, amikor a data scientistek a big datából adatokat nyernek ki.

Így aztán a tanfolyam során megtanulsz adatokat gyűjteni, elemezni, kiértékelni és abból hasznos következtetéseket levonni.

Többféle nyelvet használnak a data scientistek, de akad olyan programnyelv, amelyet mindenféle előképzettség nélkül is könnyedén el tudsz sajátítani. Így aztán ha elsőre meg is rettentél, hogy mennyire bonyolultan hangzik ez a munkakör, akkor azért megnyugtatunk, hogy az űrkutatásnál azért jóval egyszerűbb!

Persze nem árt, ha van benned üzleti szemlélet, és persze az sem jelent hátrányt, ha a matematika volt a kedvenc tantárgyad és a mai napig penge vagy benne. Aztán nyilván szakterületfüggő, hogy milyen vállalkozásban helyezkedsz el, így ha van a szívednek kedves szakterület, akkor máris közelebb vagy ahhoz, hogy egy cég adatcsapatát erősítsd!

Mit fogsz csinálni, amikor data scientist leszel?

Igen, jól sejted, kicsit olyan leszel, mint egy szuperhős.

Fogsz egy hatalmas adag adatot, amik neveket, számokat, hitelkártyaadatokat, mobiladatokat vagy közösségi média adatokat tartalmaznak, és a te feladatot az lesz, hogy ezeket úgy helyezd bele egy rendszerbe, valamint úgy rendezgesd őket, hogy aztán összeálljon belőle valami olyan információ, amit a vállalat a saját előnyére fordíthat.

Előnyt jelenthet a folyamatok optimalizálása, az ügyfélélmény növelése, de persze a bevételek növelése is.  

Ha van kedved adatokkal dolgozni, ha szeretnél adattudós lenni, akkor nincs más teendőd, mint jelentkezni a The Bright Academy data science képzésére.

A jövő kulcsa a kezedben van!

Természetesen mindig meglesznek azok a klasszikus szakmák, amik már évtizedek, sőt akár évszázadok óta jelen vannak a munkaerőpiacon, de mindig lesznek újítók, hiszen az állandóan változó világ mindig valami újat termel ki magából, amihez az ember hihetetlenül rugalamasan tud alkalmazkodni.

Ha szereted az újdonságokat, ha kipróbálnád magad egy olyan munkakörben, aminek egyre nagyobb az ázsiója, és egyre keresettebb már a kis- és középvállalatok körében is, akkor ne tántorítson el semmi: képezd magad adattudóssá!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!