Tudomány Világfóruma - Lovász: a tudományos közösség legforróbb témáit tárgyalja a rendezvény

IT/Tudomány, 2019.11.20

A Tudomány Világfóruma a tudományos közösség legforróbb témáit tárgyalja - mondta Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke szerdán, a tanácskozás ünnepi megnyitóján a Müpában, Budapesten.

Van-e a kutatónak felelőssége abban, hogyan használják fel a tudományos eredményeit? Hogyan osszuk el az erőforrásokat az alapkutatás és innováció között? Miként lehet igazságosabb és átláthatóbb a tudomány finanszírozása? Milyen módon lehet különbséget tenni a tudományos módszerek és a pszeudotudomány között? Hogyan tudja segíteni a tudomány a fenntartható fejlődést? - emelte ki a fórum témái közül az MTA elnöke, aki szerint ezek a kérdések nagy hatással lesznek az emberiség jövőjére is.

A két évtizedes múltra visszatekintő fórum alapgondolata, hogy a 21. század társadalma számára új együttműködésre van szükség a tudósok, politikusok, gazdasági vezetők és a média képviselői között - hangsúlyozta Lovász László, aki hozzáfűzte azt is: a Tudomány Világfórumán idén 120 országból több mint ezer tudós, döntéshozó és újságíró vesz részt, köztük 150 előadó.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!