Vezeték nélküli Bluetooth vagy hagyományos vezetékes fülhallgatót válassz?

IT/Tudomány, 2022.05.18

Előbb-utóbb mindenki életében eljön a pillanat. Fülhallgató választásakor elsődleges kérdés, hogy a hagyományos vezetékes vagy a vezeték nélküli Bluetooth technológiát érdemes-e előnyben részesíteni, melyik a jobb alternatíva.

Fülhallgató
A zenehallgatás ma már sem helyhez, sem eszközhöz nem kötött, hiszen az okostelefonok révén bárhol és bármikor, bármilyen forrásból hallgathatjuk kedvenc zenéinket, podcast-jeinket, de beszélgetéseinket is bonyolíthatjuk kényelmesen, kéz nélkül ezek révén.

Nehéz a választás

Mindkét technológiának megvannak a hívei, ellenzői. Már az is megosztja a használókat, hogy fej- vagy fülhallgatót érdemesebb-e választani. Az Ezone Elektronika Áruház fej-, fülhallgatói mindenfajta szórakozáshoz tökéletes társaid lesznek, akár zenehallgatáshoz, akár számítógépes játékhoz, akár egyszerűen telefonáláshoz keresel kelléket.  

Amennyiben a preferenciáidat szem előtt tartva a fülhallgatók mellett teszed le a voksodat, újabb mérlegelendő szempontokkal szembesülsz.  

Napjainkban a vezeték nélküli megoldások uralják a piacot, köszönhetően a nagyobb fokú kényelemnek, de a vezetékes változatoknak is megvannak a kedvelői, előnyei. Nem egyszerű a sokféle kritérium alapján választani az óriási kínálatból, de az életstílusodat elemezve hamar körvonalazódhat az optimális megoldás.

A jó öreg vezetékes fülhallgatók 

A vezetékes változatok a legtöbb esetben olcsóbb megoldást kínálnak, továbbá sokan esküsznek rá mind megbízhatóság, mind hangzás, hangminőség szempontjából.  

A vezetékes eszközök jack csatlakozóval szereltek, amellyel bármilyen hangforráshoz csatlakoztathatók, régi és vadonatúj eszközökhöz egyaránt.  

Nincs szükségük akkumulátorra, egyszerűen csak csatlakoztatni kell a fülhallgatót a hangforráshoz, és máris készen állnak.

Legnagyobb hátrányuk maga a kábel, amely összegabalyodhat, útban lehet bizonyos tevékenységeknél, emiatt sokak számára kényelmetlen a használatuk.  

Miért szeretjük és miért nem a vezeték nélküli Bluetooth technológiát?

Röviden: amiért a vezetékest nem, vagyis a vezetékek hiánya miatt részesítik sokan előnyben a Bluetooth eszközöket. Hiába a tökéletesnek látszó tokok, módszerek, a kábelek mindig útban vannak, ami megnehezíti a hordozható eszközök használatát. Ráadásul a vezetékes kütyük legtöbb hibája is a kábelek megrongálódásából ered.

A Bluetooth eszközök nagy előnye, hogy a hangforrást nem kell magunkkal vinni, mivel a hatótávolságuk akár 10 m is lehet, így egy lakásban nehézségek nélkül használhatók. Vezeték nélküli fülhallgatóval edzés, takarítás, kertészkedés, egyéb mozgás közben is korlátozás nélkül élvezheted kedvenc zenéidet.

Az egyes eszközök márkától függetlenül kompatibilisek egymással, így jól használhatóak.

Nagy hátrányuk, hogy használatuk idejét az akkumulátor töltöttsége befolyásolja. Az akkumulátorok és a Bluetooth vevő miatt az ilyen technológiával felszerelt fülhallgatók, eszközök teljes élettartama rövidebb, mint a vezetékeseké.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!